Състезаващият се за Katusha–Alpecin Илнур Закарин спечели 13-ия етап от Колоездачната

...
Състезаващият се за Katusha–Alpecin Илнур Закарин спечели 13-ия етап от Колоездачната
Коментари Харесай

Илнур Закарин спечели 13-ия етап, Ян Поланц остава лидер в Джирото

Състезаващият се за " Katusha–Alpecin "  Илнур Закарин завоюва 13-ия стадий от Колоездачната обиколка на Италия. Руснакът спечели 196-километровата планинска права от Пинероло до Черезоле Реале, спирайки хронометрите с време 5:34:40 часа.
 Ян Поланц поведе в Джирото след 12-ия стадий
Това е общо втора етапна победа за руснака в Джирото, като предходният му успех е през 2015 година. След него се подреди Микел Ниеве от " Mitchelton–Scott " с закъснение от 35 секунди. Трети остана различен испански представител - Микел Ланда (Movistar) на минута и 20 секунди след Закарин.



Иначе любимците в тазгодишното издание Винченцо Нибали от " Bahrain–Merida " и Примож Роглич (LottoNL-Jumbo) приключиха надлежно на 7-мо и 8-мо място в първия сериозен планински тест в конкуренцията. Саймън Йейтс пък несъмнено нямаше ден и финишира на 17-та позиция.



В генералното класиране продължава да води представителят на " UAE Team Emirates " Ян Поланц, който остана на 15-то място. Словенецът има задатък от 2.25 минути пред Роглич. Закарин е на трето място, до момента в който Винченцо Нибали е пети след 13-ия стадий в Обиколката на Италия.



Утрешният 14-и стадий ще се организира по 131-километровото планинско трасе от Сен Винсент до Курмайор. Състезанието стартира в 15:15 часа българско време.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР